Diferenta intre generatii

Cu totii spunem despre copilarie ca este cea mai frumoasa parte din viata, si asta pentru ca naivitatea si inocenta actioneaza ca niste piedici in fata constiintei, in fata maturizarii. Nu ai griji, nu ai alt stres inafara de scoala. Cel putin eu unul asa tin minte ca aveam… Am fost “instruit” de parinti sa am o orientare catre un rezultat finit, sa invat si m-au facut sa inteleg ca scoala imi va fi la un moment dat buna pentru ceva, desi aparent nu pare a servi la nimic.

Bunicii spuneau despre copilaria lor ca a fost mult mai frumoasa decat cea a parintilor mei iar eu spun despre a mea ca e mai frumoasa decat a parintilor mei. Probabil copiii mei, cand vor veni pe lume si vor ajunge pe la varsta de 12 ani la fel vor spune, ca ei au copilarit mai frumos decat mine. Explicatia e simpla, prin ochii de copil, fiecare vede frumusetea vremurilor intr-un mod unic, o imortalizeaza in minte cu ajutorul amintirilor si acolo ne ramane pana la adanci batraneti. Copilariile nu se compara, sunt unice si sunt cele mai frumoase pentru fiecare individ in parte.

Cel mai bine retinem petrecerile din copilarie. Acestea intr-adevar difera de la o generatie la o generatie pentru ca sunt ajutate in desfasurare de doua lucruri: mentalitatea si tehnologia. Cand eram eu mic, petrecerile se tineau acasa. Parintii pregateau mancare si surprize pentru sarbatoriti si pentru invitatii lor si cam asa se desfasurau petrecerile. Astazi e cu totul alta moda. Nimeni nu mai are timp sa organizeze asa ceva in casa sau poate ca nu au timp sa curete dezastrul de dupa. Atunci cand ai 10 copii invitati la o petrecere, cu siguranta vei avea de munca dupa. Astazi, cei care doresc o petrecere pentru copii pot apela la firmele specializate in prestari de astfel de servicii. Au spatii special amenajate iar tu nu mai trebuie sa faci nimic altceva decat sa aduci si sa iei de la petrecere pe cei mici. Intr-un fel e ceva normal, la cat de rapid se traieste in ziua de azi, abia daca ai timp sa iti tragi sufletul dupa o zi grea de munca, ce chef sa mai fie si pentru petreceri? Sau ce timp sa mai fie pentru petreceri… Intr-adevar, cele mai frumoase petreceri sunt cele pe care te chinui singur sa le organizezi, de la ele ramai cu amintiri ce vor dainui zeci de ani in mintea ta, insa trebuie sa fim realisti si sa ne adaptam vremurilor pe care le traim. Secolul vitezei necesita o adaptare strasnica si o acceptare daca putem spune asa a tot ce inseamna nou si inovatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.