20 de milioane de ruble investitie pentru Rusano si Renova

Este vorba despre companiile Rusani si Renova, care recent au lansat prima linie de productie a panourilor solare, investitia totala ridicandu-se la cifra de 20 de milioane de ruble. Prim ministrul Dmitriy Medvedv a participat la ceremonia de deschidere alaturi de seful Republicii Ciuvasa Mihail Ignatiev, Presedintele al Consiliului de Administratie al companiilor „Renova”, Viktor Vekselberg, presedintele al consiliului de administratie a companiei „Regatul Unit „RUSNANO” – Anatolii Chiubais.

Folosind metoda de pulverizare in nanostraturi, compania a implementat tehnologia pelicolei subtiri in productia de module solare. Astfel se reduce de pana la 200 de ori utilizarea siliciului. Siliciul dupa cum stim, este materia prima in fabricarea panourilor solare. Fabrica se afla in Novocheboksarsk si produce panouri solare capabile sa genereze energie electrica chiar si pe vreme nefavorabila. Rusia este renumita pentru clima posomorata si ciudata.

Aceste produse vor fi folosite in special in constructia de centrale electrice capabile sa alimenteze cu energie electrica utilizatori casnici aflati la distante foarte mari iar pana la finele anului 2020 se doreste constructia unei centrale electrice din astfel de panouri capabila sa livreze peste 500mW.

Pentru a efectua propriile sale cercetari de dezvoltare in domeniul energiei solare compania „Hevel”, in colaborare cu Institutul Fizico-Tehnic num. A.F Ioffe si cu sprijinul Fondului „Skolkovo”, a creat Centrul de Stiinta si Tehnologie – unica organizatie de cercetare specializata in domeniu din Rusia.

Se observa la nivel mondial o tendinta de crestere a investitiilor in energie regenerabila, lucru care nu poate de cat sa ne bucure. Mediul inconjurator este destul de important si nu trebuie nesocotit. Obtinerea de energie electrica in moduri conventionale duce planeta catre haos si schimbari climatice ciudate, astfel ca investitiile in energie verde nu poate de cat sa ne bucure, indiferent de tara in care acestea se fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.