In judetul Gorj au inceput impaduririle

Aproape 100.000 de RON se vor cheltui in acesta primavara de catre Directia Silvica Gorj pentru a planta arbori. Toate localitatile din judet vor lua parte la aceasta campanie si la final, zeci de hectare vor fii impadurite cu 300.000 de puieti de molizi si salcami.

„In acest interval de timp Directia Silvica Gorj va executa impaduriri integrale pe 43 de hectare si de asemenea vor fi realizate 13 hectare de completari. Vor fi folositi peste 300.000 de puieti forestieri din speciile molid, brad, gorun, salcam, stejari. Valoarea totala a lucrarilor depaseste suma de 9 miliarde lei vechi si va fi suportata de catre Directia Silvica Gorj. Impaduririle vor fi executate pe raza tuturor Ocoalelor Silvice Gorj, incepand de la Turceni pana la Polovragi, Novaci, Runcu, Tismana si Pades”, a declarat Ovidiu Carstoc, directorul Directiei Silvice Gorj

“Luna Padurii” se desfasoara in perioada 15 martie – 15 aprilie si este unul dintre cele mai importante evenimente silvice din primavara. Primaria Gorj a demarat impadurirea in aceasta perioada pentru a sarbatori intr-un fel specific aceasta luna a padurii.

Salutam initiativa Primariei Gorj si sper sa vedem asemenea actiuni peste tot in tara. Traim intr-o lume sufocata de poluare si de defrisari abuzine, asa ca puietii sunt bineveniti. Sa speram ca peste cativa ani nu vor avea soarta padurilor din ziua de azi si nu vor ajunge materie prima pentru mobila strainilor. Exporturile de lemn trebuie sa inceteze odata pentru totdeauna daca ne laudam ca tinem la Romania. Pomii trebuie plantati, nu taiati. In tara la ora actuala exista un deficit urias intre raportul de copacii taiati si cei plantati, incat initiativa celor din Gorj ar trebui sa fie un exemplu de urmat pentru toata lumea, pentru toate judetele din tara. Sa vedem primari responsabili in toata tara, nu numai in cateva judete izolate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.