Gata cu grija balconului. Exista www.terasebalcoane.ro

De cate ori nu v-ati uitat la balconul apartamentului si ati spus: “De 3 ani tot incerc sa il inchid si nu ma mai apuc de el odata”… Pentru multi dintre noi, balconul apartamentului este un spatiu extra de care ne putem bucura si pe care il putem folosi in diverse moduri. De exemplu, foarte multi romani obisnuiesc sa il inchida si sa mute bucataria in balcon. Cei cativa metri patrati sunt suficienti pentru a incape un aragaz si o chiuveta. Astfel, bucataria propriu-zisa se poate transforma intr-o camera in toata regula si multi asta urmaresc inca de cand cumpara apartamentele cu bucatarii mari. De obicei, bucatariile la apartamemnte nu sunt foarte mari, insa exista si mici exceptii in functie de cum au fost proiectate imobilele.

Daca te hotarasti sa inchizi balconul pentru a-l transforma in bucatarie, trebuie sa tii cont de cateva mici sfaturi dupa cum urmeaza:

  • Nu uita sa iei in calcul improvizatiile ce vor trebui facute pentru racordarea la apa si canal. O sa ai nevoie de un instalator destul de bun care sa faca mutarea chiuvetei si a masinii de spalat in balcon.
  • Pentru inchiderea balconului, ia legatura cu o firma serioasa precum cei de la www.terasebalcoane.ro. Nu apela la cunoscuti, rude si altfel de meseriasi ce iti vor promite marea cu sarea. Nu uita ca odata inchis balconul, termopanul va fi ultima frontiera a camerei si e nevoie de putina pricepere.
  • Dupa ce ai inchis balconul, izoleaza termic. Inainte de a folosi drept bucatarie acest mic spatiu, intre tine si exterior mai era un perete despartitor. Acum, ca acesta a disparut si s-a creat astfel o bucatarie improvizata si un spatiu de locuit, trebuie sa ai grija de izolarea ultimului perete.
  • Ultimul sfat pe care vi-l pot da, unul cat se poate de ciudat insa in acelasi timp real, masurati de 5 ori inainte sa va apucati sa faceti modificarea. E posibil sa nu va incadrati la dimensiuni cu aragazul, chiuveta sau cu hota, ori cu masina de spalat ruve / vase. Mare atentie cand faceti calculele, altfel, va veti trezi ca nu puteti muta bucataria in acel spatiu.

Dupa cum spuneam mai sus, atentie cui incredintati lucrarea pentru ca nu discutam despre o simpla zugraveala. Un balcon inchis aiurea o sa creeze multe probleme, inclusiv probleme legate de infiltratia apei sau de aspect. Nu orice carpaci se poate apuca de inchis balcoane. Tineti cont ca o sa vina o furtuna si nu cred ca doriti sa va ia vantul sandramaua cu tot cu aragaz si chiuveta si sa dea cu ele in curtea vecinului. Balconul trebuie inchis ca la carte si ancorat dumnezeieste, nu e de gluma cu mama natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.