A trecut legea produselor românești din hipermarketuri

scurt de aprovizionare

scurt de aprovizionareLegea care a stârnit foarte multe controverse la nivel național, conform căreia hipermarketurile vor fii nevoit să se aprovizioneze de la producătorii locali în proporție de 50+1%, a trecut de Parlament.

Ei bine, în forma actuală legea este destul de interpretabilă și gândită în purul stil românesc pentru că degeaba se aprovizionează hipermarketurile de la localnici dacă aceștia nu sunt în stare să aducă produse de calitate superioară.

În plus, toate aceste legi se vor răsfrânge  asupra cetățeniloe pentru că de fiecare dată când Guvernul dă o lege, nu o dă pentru a face bine, ci pentru interese proprii ori pentru a produce mai mulți bani de furat pentru semenii lor.

Nu toate magazinele vor suporta această lege, ci doar cele care depășesc 2 milioane de euro cifră de afaceri și doar pentru produsele alimentare de genul carne, fructe, legume, ouă, pâine, miere, etc. Iarna bineînțeles că nu se va ține cont de această lege până la capăt întrucât nu se produce mai nimic în România în sezonul rece, magazinele vor putea să importe până la 70% din totalul fructelor și legumelor.

Iată cum este definit lanțul scurt de aprovizionare

„Lanţul scurt de aprovizionare este un lanţ de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel local şi regional şi relaţii strânse între producători, procesatori şi comercianţi„

Dacă lucrurile vor continua în acest mod, cu siguranță pe finalul verii legea va fi 100% aplicată pentru că după cum spuneam mai devreme aceasta a trecut de Parlament.

Vă vom ține la curent cu ultimele detalii legate de aplicarea acestei legi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.