China: cea mai mare piata pentru automobilele electrice

Piata auto din China conform estimarilor BMW va deveni cel mai mare cumparator pentru vehicule electrice datorita angajamentului guvernului de la Beijing de a reduce poluarea prin inlocuirea masinilor clasice cu masini electrice dar si datorita construirii statiilor de reincarcare destinate acestui tip de vehicule.

Cu aceasta ocazie, BMW intra in grupul producatorilor  de vehicule electrice din China alaturi de Tesla, Vw si Daimler Ag.

Se doreste indeplinirea acestui obiectiv in maxim 5 ani conform declaratiilor sefului diviziei BMW din Chin, Karsten Engel la evenimentul ce simboliza inceputul colaborarii dintre BMW si municipalitate.

“Ne asteptam ca piata chineza sa devina cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice in cativa ani. Deoarece noi oferim statii de reincarcare, exista masini care vor intra pe aceasta piata. Vom veni cu ale noastre dar sunt bine venite si altele” afirma Engel in cadrul aceluiasi eveniment.

Proiectul din China ajuta BMW la cresterea profitului operational cu 2.6% dupa ce se vor inregistra vanzarile record prevazute de analisti.  In primul trimestru al 2014  BMW AG a inregistrat un profit peste asteptari in valoare de 2.09 miliarde de euro pe cand veniturile grupului german au urcat cu 3.9%.

In Europa, livrarile de masini BMW au crescut cu 8.7 procente  in perioada ianuarie – martie 2014  in timp ce in Statele Unite au crescut cu 2.7 %.

In prezent, in China BMW are o capacitate de productie de 300.000 de autovehicule pe an si prin intermediul acestui proiect aceasta se va majora la 400.000.

Noile modele BMW se vor lansa in acest an si numara modele precum i3 si Mini iar la Drobeta Turnu Severin o firma portugheza a cumparat 4.5 hectare pe care se va construi o fabrica de confectionare a tapiteriilor si portierelor BMW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.