Suceava introduce transportul public ecologic

In Uniunea Europeana 10 orase introduc transportulo public de personae ecologic printre care si Suceava din Romania. Suceava se alatura tarilor precum Frankfurt, Oslo, Stockholm, Londra, Lisabona, Katowice, Madrid, Beja, Zograoufu, orase care au semnat un acord prin care vor introduce autobuze electrice si vor cere Comisiei Europene urgentarea alocarii de fonduri.

Ion Lungu, primarul Sucevei declara ca acest proiect a fost inclus in finantarea 2014-2020 iar anul viitor vor circula in oras primele autobuze electrice achizitionate prin acest proiect.

In Iunie 2011 municipiul Suceava a semnat la Lisabona memorandumul de colaborare cu Oslo, Frankfurt, Stockholm, Londra, Katowice, Lisabona, Madrid, Beja si Zograoufu pentru introducerea autobuzelor electrice pentru transportul publoc in baza strategiei 2020 a UE in ceea ce priveste schimbarile climatice si energia.

Proiectul prevede intoducerea transportului electric si mai ales scaderea poluarii urbane, factor de imbolnavire atat pentru populatia care e nevoita zi de zi sa strabata orasul plin de noxe cat si pentru planeta care o data si o data va ceda daca nu se iau masuri urgente in prevenirea poluarii si stoparea acesteia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.