Defrisarile din Parcul Tineretului aduc scandalul

Sambata, 31 Mai la intrarea dinspre Calea Vacaresti sute de cetateni sunt asteptati sa faca parte dintr-un mega mars de protest. Aproximativ 2 hectare de padure vor fi taiate din parc pentru a face loc constructiilor de vile si case, lucru care a stranti supararea bucurestenilor cu atat mai mult cu cat firma care se ocupa cu constructia cartierului de vile a defrisat deja ilegal sute de copaci.

Organizatorul evenimentului explica pe pagina de Facebook: “Excavatorul face gropi tot mai mari, masinile cara pamantul, se fac noi parcele de excavatii iar muncitorii si inginerii urmaresc apatici cum dispare parcul. Noile parcele de excavatii sunt foarte aproape de copacii ramasi in picioare. Autoritatile nu fac nimic. De fapt fac: ii ajuta pe astia. Trebuie sa iesim in strada in numar cat mai mare”

Problema a inceput inca din anul 2008 cand Marioara Micsunescu a castigat in instanta 20 de hectare de teren in Parcul Tineret si in 2012 a primit autorizatie de constructie pentru vile dupa ce a castigat in instanta.

Primaria sectorului 4 a dat o amenda de 100 de lei unui cetatean care a taiat in aprilie 2 copaci iar pe 14 mai cand 40 de copaci au fost taiati de firma de constructii primaria a amendat cu 5000 de lei.

Pe 27 mai defrisarile au continuat chiar si la ora 5 dimineata “Au ajuns sa defriseze la 5 dimineata, aproape pe intuneric, cu topoarele! Azi, 27.05.2014, la ora 5 dimineata, au avut loc defrisari ilegale in Parcul Tineretului. Am chemat imediat Politia si vor fi amendati. Am facut reclamatii la Politia Locala, Garda de Mediu si Primaria Municipiului Bucuresti. La ora 7 dimineata erau deja mai multi muncitori care curatau semnele taierii” dupa cum se anunta pe pagina de Facebook.

Indiferent de regimul juridic al spatiilor verzi  conform OUG 114/2007 reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor este interzisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.