Energiile regenerabile puse pe agenda celui de-al 3-lea Forum Global pentru dezvoltarea durabila

Spania duce la nivelul urmator ideea de energie regenerabila. Joi s-a aflat in prim plan in cadrul forumului pentru Dezvoltare durabila organizat de firma de consultanta si audit Ernst%Young si Secretariatul de stat pentru Iberoamerica modelul de dezvoltare si functionare a sectorului energiilor regenerabile.

Jose Folgado, Presedintele Red Electrica de Espana sustine faptul ca pentru a se ajunge in situatia ca energia fosila sa piarda din pondere, modelul de energie regenerabila trebuie transpus si in alte domenii de activitate ale economiei spaniole.

In ultimul an, Spania se alimenteaza cu energie regenerabila in proportie de 45% iar ceilalti participanti la forum au sustinut faptul ca niciun proces de tranzitie nu poate elimina complet unele surse de energie in ciuda sprijinului energiilor regenerabile in Europa.

Aldo Flores afirma faptul ca de acum inainte  e necesar un nou model de afaceri bazat pe energii regenerabile si un puternic si constant sprijin guvernamental.

Jose Manuel Soria, ministrul energiei si turismului in Spania a afirmat in cadrul aceluiasi forum faptul ca decretul de lege privind energiile regenerabile va fi prezentat in sedinta vineri iar printre prevederi vor fi masuri precum trecerea de la prime la sprijin pentru investitii.

Cel de-al 3-lea Forum global gazduieste peste 350 de lideri politici si experti mondiali iar interventii vor avea 55 de specialisti din tari precum Columbia, Mexic, Brazilia, Argentina si Peru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.