Aerul devine din ce in ce mai poluat, anunta Green Revolution

Green Revolution impreuna cu Fundatia Carol von Linde lanseaza proiectul “Respira Adanc” in cadrul caruia invita de miercuri pana la sfarsitul lunii septembrie locuitorii Bucurestiului dar si autoritatile locale pentru a lua parte la educare si constientizare publica a calitatii aerului.

Acest proiect se desfasoara intre 21 Mai si 30 Septembrie si doreste in primul rand schimbarea mentalitatii dar si adoptarea unui stil de viata care sa permita pastrarea aerului curat in marile orase. Sunt asteptate in primul rand autoritatile locale, fiind singurele capabile de a lua masuri legale si administrative.

Proiectul “Respira Adanc” se ascunde in centrul capitalei sub forma unei constructii mobile ce simbolizeaza doua drumuri transparente amplasate langa Bulevadrul Magheru cu Anastasie Simu. Proiectul ilustreaza prin cele doua amplasamente o lume ideala verde si frumoasa dar si una prapadita, neagra si irecuperabila pe care omul tot incearca sa o readuca la stadiul initial fara mari succese.

Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution a afirmat la evenimentul de prezentare a proiectului: “Avem diverse preocupari in zone de interes. Acum am zis sa mergem un pas mai departe si am gasit partenerul ideal care sa vina pe partea de sanatate, iar noi pe partea de mediu. Proiectul pe care il vedeti astazi si pe care il inauguram este construit intr-o antiteza urbana. Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Tot ce vrem sa facem este sa constientizam populatia cu privire la pericole atunci cand nu avem grija de calitatea aerului. Vorbim de studii la nivel international, realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, si care spun ca sapte milioane de europeni mor anual din cauza poluarii generale”

One thought on “Aerul devine din ce in ce mai poluat, anunta Green Revolution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.