Rasa umana face 2 face cu cea de-a 6-a extinctie

Omenirea se afla in calea celei de-a sase-a mari extintii din istorie de pe Palenta din cauza faptului ca animalele si plantele au inceput sa dispara de 1000 de ori mai repede ca inainte de aparitia oamenilor pe Pamant.   Predictiile facute in trecut au intrecut asteptarile si speciile dispar de 10 ori mai repede fata de cum se intuise precedent, raporteaza Stuart Pimm si echipa sa de la universitatea Duke din Statele Unite. (Daily Mail).

“Suntem in pragul  cele de-a 6-a mari extintii. Ca o vom evita sau nu, va depinde de actiunile noastre” spune Pimm.

Cercetatorii au calculat o rata a mortii spre deosebire de alti oameni de stiinta care au calculat numarul speciilor pe cale de disparitie. “Rata mortii” indica numarul despecii disparute raportate la 1.000.000.  Pimm calculase la 1 rata de extinctie pre-unama de pe Terra in anul 1995 iar dupa noia cercetare ajunsese la 0.1 iar cauza principala a fost pierderea habitatului. Ecosistemul a fost distrus sau modificat de om iar speciile nu mai gasesc locuri potrivite in care sa se poata adapta si trai.

Impactul de meteoriti se considera cauza principale pentru cele 5 extinctii anertioare in masa iar in urma cu aproximativ 66 de milioane de ani dinozaurii au disparut de pe Terra din cauza unui astfel de meteorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.