Poluarea urbana e o problema o data cu industrializarea societatii trecute de secolul 18. Bucurestiul tine sa concureze pentru cea mai poluata capitala europeana, cotele de poluare din acest oras depasind chiar si de 5 ori limitele europene. Se impun masuri urgente pentru ca sanatatea oamenilor sa nu fie afectata dar si pentru a scapa de posibilele amenzi usturatoare primite de la Comisia Europeana.
Digi 24 anunta intr-o dimineata faptul ca la Intersectia Razoare din capitala noxele ce provin de la autoturisme reprezinta 70% din poluarea aerului bucurestean. Incredibila cifra si trebuie sa se faca ceva in aceasta privinta.
Presedintele Eco Civica, Danut Trifu spune ca in capitala sunt intre 300 si 400 de tone pe km patrat de praf amestecat cu diversi agenti toxici acesta fiind motivul pentur care cei de la Comisia EU urmaresc aproximativ de 3 ani evolutia capitalei din punct de vedere al poluarii.
Edilii bucuresteni doresc sa creeze mai multe spatii verzi, angajament luat in fata celor de la Comisia Europeana dar si sa modernizeze transportul in comun evitand astfel aglomeratiile urbane si excesele de noxe. Cu cat masinile personale dispar din peisaj mai repede cu atat aerul in capitala va fi mai usor de respirat.
Presedintele Societatii Romane de Pneumologie trage semnale de alarma cu privire la problema poluarii in Bucuresti, spunand ca dupa fumat, poluarea este factorul de risc major in aparitia bolilor precum astmul, cancerul, bronsita cronica.
Cu cat lasam mai des masinile acasa, cu atat aerul in capitala va deveni mai respirabil.