Pana la 30 iunie poti deveni producator ecologic

Interesul pentru agricultura ecologica a inceput sa apara indata ce preturile produselor ecologice au inceput sa creasca destul de mult, ca si subventiile de la stat pe acest palier de altfel. Judetul Cluj de exemplu are undeva la 1000 de producatori de legume si fructe ecologici.

In tehnologia de productie a produselor ecologice nu intervin chimicale desi e greu de crezut. In ziua de azi majoritatea agricultorilor cauta sa “umfle” cat mai repede productia cu del de fel de ingrasaminte si chimicale iar rezultatul pentru corpul uman nu este intotdeauna cel mai bun, din potriva. Din aceasta cauza, produsele crescute natural costa mult mai mult ca cele obisnuite, fiind cele mai sanatoase si venind cu atestarea specifica.

Statul ofera 550 de euro pe hectar drept subventie celor care s ehotarasc sa produca ecologic. Certificatele de atestare pentru produsele bio se pot obtine pana la data de 30 iunie.

De obicei, de la ferma pana in piata fructele si legumele au de-aface cu intermediari. Desi iesite pe poarta fermei cu certificate ecologice, nimeni nu mai garanteaza dupa astfel ca pentru reducerea oricarui risc, procesatorii si comerciantii de produse bio au si ei nevoie la randul lor de aceste certificate. Un organism sanatos se intretine cu produse sanatoase, crescute cat mai natural fara intrventii din partea chimicalelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.