Campania Let’s do it, Danube!

La Colegiul National “Carol I” din Craiova s-a lansat o cmpanie de educatie ecologica  de catre reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Jiu. Campania va fi sustinuta si in alte doua scoli din judetul Dolj si Mehedinti  si face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!”. Aceasta doreste sa implice atat eudcatia cat si mediul inconjurator.

Specialistii A.B.A Jiu au explicat cateva temeiuri ecologice elevilor printr-o lectie deschisa. S-au discutat teme legate atat de domeniile de utilizare a apei cat si despre ce inseamna poluarea, de cate feluri este aceasta dar si despre efectele poluarii asupra ecosistemelor cladite in jurul Dunarii. S-a mai discutat despre efectele transportului fluvial dar si despre energia hidroelectrica produsa cu ajutorul Dunarii.

Partenerul principal al proiectului “Let’s do it, Danube!” nu este nimeni altul decat Administratia Nationala “Apele Romane” iar scopul principal al acestui proiect il reprezinta curatarea malurilor Dunarii pe data de 29 iunie, data ce reprezinta ziua internationala a fluviului.

Anul acesta in proiect se vor implica activ in curatarea Dunarii judetele: Caras-Severin, Olt, Teleorman, Mehedinti, Dolj, Ialomita, Galati, Calarasi, Giurgiu, Braila, Constanta si Tulcea. Acest proiect candideaza cu succes la cel mai mare proiect de implicare sociala realizat vre-o data in aceasta tara si a fost inspirat de initiativa Estoniei din 2008 unde 50.000 de cetateni au colaborat la ziua de curatenie generala.

Bilantul de pana acum al campaniei “Let’s do it, Romania” se rezuma la 900.000 de voluntari si 2 milioane de saci adunati.

2 thoughts on “Campania Let’s do it, Danube!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.