Mobilizare in Retezat Godeanu

In perioada 5 mai-30 septembrie 2014 v-a avea loc un proiect de promovare a turismului ecologic si de protectie a habitatelor naturale infintat de catre Administratia Parcului National Retezat alaturi de Asociatia Summit Arad.

Aria vizata este Rezervatia Biosferei fiind reprezentata de catre Parcul National Retezat si masivele invecinate Tarcu si Godeanu laolalta formand un biotop forestier natural aflat in partea Europei la sud de Cercul Polar de Nord.

De asemenea vor fi organizate mai multe tabere de studiu , voluntariat pentru circa 60 de persoane organizand astfel toate activitatile proiectului intr-un mod educativ.

In munca voluntara depusa de catre rangerii parcului , a membrilor Asociatiei Summit si a unui grup de lucru selectat de profesori si maistri ai Liceului Tehnologic “Iuliu Moldovan” se vor face lucrari de reamenajare si imbunatatire a infrastructurii a doua refugii amplasate pe teritoriul Parcului National Retezat-Stanulesti Si Branu-Gugu.

Rau de Mori este ce-a mai apropiata asezare umata de locul de desfacurare a activitatilor montane . Pe data de 15 iunie 2014 se va tine o sesiune de comunicari in care va fi prezentat un discurs depre importanta nucleelor de salbaticie si practicarea unui turism pentru ca ele sa se pastreze .

Scopul proiectului este acela de a pastra zonele montane si alpine intr-un stadiu cat mai pur , cautand astfel alternative pentru turismul agresiv si dezvoltarea activitatilor nedaunatoare muntilor cum ar fii ecoturism , alpinism , ski de tura etc. in care fiecare turist poate savura speldoarea naturii nealterata de poluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.