Evolutia Android

Sistemul de operare Android este in plina ascensiune si glorie. Tin minte cum era inainte de aparitia lui cand Nokia si al lui Symbian faceau legea pe piata telefoanelor mobile. Asa era tehnologia la vremea aceea desi acum ni se pare ca este foarte avansata. Sincer sa fiu nu au trecut prea multi ani de la lansarea Android-ului si deja este folosit intr-o gama larga de domenii precum telefoanele mobile, gps-urile, camerele foto chiar si asa mai departe.

Androidul este foarte flexibil si permite dezvoltarea de aplicatii inimaginabil, care mai de care mai utile sau mai interesante. As putea sa spun ca s-au cladit averi pe firme ce dezvolta aplicatii pentru sistemul de operare Android. Si asta in doar cativa ani. La baza este linux asa ca nu a fost greu oameni care sa se priceapa la dezvoltarea lui. Am un amic ce lucreaza in domeniul linux si imi povestea cum si-a creat propriul sistem de operare Android pentru telefonul lui mobil. Asa ca de facut se pot face multe.

Androidul a prins cel mai bine la tablete si la telefoanele mobile care oricum au devenit niste tablete mai mici. In ziua de azi nimeni nu mai foloseste telefoanele pentru a vorbi la ele. Denumirea lor s-a schimbat in smartphones, telefoane inteligente care te ajuta cu o sumedenie de probleme pe langa faptul ca iti poate face si apel catre o alta persoana.

Tabletele in schimb mi se par o solutie excelenta pentru cei care isi doresc mobilitate si confort. Am avut pana acum doua tablete si pot spune ca mi-a fost tare greu fara ele in momentul in care le-am vandut. Inainte sa o cumpar pe prima spuneam ca nu le vad rostul apoi, dupa ce m-am obisnuit cu ea chiar n-am mai stat deloc la pc. Oricine isi poate permite o tableta ieftina cu care sa citeasca un mail, sa priveasca pe youtube sau sa butoneze toata ziua la damblaua secolului 21, Facebook. Pentru Social Media este excelenta o tableta si acesta este si scopul ei. Cand stateam in pat intins si ma bucuram de tot ce-mi oferea si calculatorul ii vedeam utilitatea cu varf si indesat. Asa o sa o vada si cei care se decid sa isi cumpere una.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.