Rapidcool distruge frigiderele

Un produs inovator al RAPIDCOOL are sa zdruncine din temelii industria frigiderelor, in special a celor pentru bauturi. Dupa 900.000 de euro cheltuiti pentru proiectarea lui, aceasta eco tehnologie are sa reduca drastic consumul de energie electrica. Acest proiect este aplicabil in magazine si hipermarketuri unde se gasesc pereti intregi de frigidere pentru bauturi de-a lungul peretilor.

Finantarea pentru acest proiect a fost obtinuta de o companie din Slovenia iar conceptul ii apartine firmei britanice Enviro-Cool.  Proiectul a fost finantat cu 900.000 de euro prin programul Cadru 7 de
Cercetare al Comisiei Europene si coordonat tot de echipa slovena. Acest aparat permite racirea in 50 de secunde a sticlelor de bauturi de la temperatura camerei la cea de 4 grade celsius.

Curentul electric economisit poate fi de pana la 90% fata de un frigider clasic, fapt care duce la ridicarea nivelului ecologic la nivel de intreprindere.

Horizon 2020 reprezinta urmatorul program de cercetare-inovare al Comsiei Europene si a fost demarat la inceputul acestui an. Se va concentra si mai mult pe dezvotarea pana in faza introducerii pe paiata  a produselor sau serviciilor.

Peste 100 de proiecte sunt deschise momentan pe diferite domenii cu componenta de cercetare-inovare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.