Animale de companie

Animalele de companie au fost de cele mai multe ori mult mai credincioase decat oamenii. De foecare data ma gandes la faptul ca un caine rar de to te tradeaza, in schimb, un prieten nu va sta pe ganduri si va fi mereu pe interes. Cainele mi s-a parut de multe ori animalul perfect. Pisica de asemenea a reusit sa intre in gratiile umanoizilor cazuti in limba dupa chestii pufoase.

Parcurile din oras sunt pline de oameni care ies sa plimbe cateii. Foarte multa lume se intreaba de ce tocmai in parc si raspunsul e unul singur… cainii au nevoie de natura, au nevoie de iarba si de verdeata. Cainii trebuie sa alerge si sa nu se simta captivi. Cel mai urat sentiment il am atunci cand vad un animal captiv necajit si trist. Mi se pare cel mai uart lucru din lume si acum imi aduc aminte de hingherii angajati sa prinda cateii comunitari care cica mananca oameni. Ii luat, ii bagau intr-o duba si ii duceau in niste adaposturi insalubre si mult prea mici ca sa poata sta si ei linistiti.

Porblema cainilor comunitari e cu doua taisuri si mereu vor fi pareri pro si contra. Nici eu nu sunt de acord cu strazile pline de caini care sar la oameni dar nici nu pot ingadui cruzimea si atrocitatea fata de niste fiinte neajutorate.

Batranii de obicei isi aleg un catel pentru ca sunt foarte afectuosi si jucausi. Exact ce au ei nevoie pentru a scapa de singuratate. Cainii sunt inteligenti comparativ cu pisicile. Am observat ca batranele opteaza pentru acest tip de animal de companie. Eu ador pisicile si de multe ori mi-am dorit si eu una tocmai pentru ca nu sunt asa dificil de intretinut. Cainele trebuie scos la plimbare de 2-3 ori pe zi iar pisica nu.. pisica unde o lasi acolo sta. Nimic mai mult.

Astazi exista si site-uri precum petpal.ro destul de indicat batranilor care nu se pot deplasa prin magazine pentru a cumpara cateilor sau pisicilor lor cele trebuitoare. Incepand de la mancare si terminand cu diverse accesorii. Trebuie sa avem grija si de micul partener de camera pentru ca si el tine la noi si in felul lui simte ca e iubit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.