Sa nu uitam sa fim copii

Pentru un copil somnul este cel ami important. Cresterea lui este strict legata de odihna si relaxare. De multe ori mi-as fi dorit sa mai fiu copil inca o data sa dorm pana la 10 dimineata fara nici o grija insa uite ca timpul a trecut si la 25 de ani din pacate au aparut grijile si stresul. A aparut un loc de munca ce imi permite 5 ore de somn pe noapte atunci cand lucrez si cam atat.

As vrea sa mai am o data 10 ani si grija mea sa fie scoala si atat. Sa rup o saltea cu arcuri pentru copii in fiecare luna de la atata sarit in pat si sa ma distrez cat e ziua de lunga. Sa stau cu prietenii afara din casa cat e ziua de lunga. Asa era distractia cand eram eu mic. Nu existau calculatoare si erai nevoit sa faci fizic ceva ca sa iti treaca plictiseala. Nu as putea sa imi imaginez copilaria cu tehnologia de astazi. Pur si simplu nu as putea. Nu ii inteleg pe copii din ziua de azi cu telefoane mobile de zeci de milioane si calculatoare la care stau cat e ziua de lunga. Pentru noi era frumos sa iesim, sa ne intalnim, sa ne jucam impreuna jocuri creative si interesante. Astazi distractia se rezuma la telefoane mobile si calculatoare.

Asa este cu tehnologia, a evoluat si noi am evoluat o data cu ea. Ne-a prin in plina ascensiune si am stat in permanenta in paralel cu evolutia ei. Nu ne-a scapat nici un pas. De multe ori am vrut sa fac un mic exercitiu de imaginatie si sa incerc sa ma imaginez copil in anul 2014, cu smartphone si laptop. Chiar as vrea sa vad ce distractie poti avea in a juca un joc pe calculator si a vorbi pe Facebook .

Copilaria a trecut insa, trebuie sa privin spre viitor si sa ne aducem aminte de trecut cu placere si nostalgie. Nostalgia e o stare ce nu poat fi alungata indiferent ce ai face si are rolul ei. Pe masura ce inaintam in varsta devenim tot mai seriosi insa NICIODATA nu trebuie sa uitam sa fim copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.