Ziua Energiei Eoliene

Pe 15 iunie este marcata ziua internationala a energiei eoliene. Peste 75 de tari detin eoliene in functiune care genereaza curent electric dintr-o sursa regenerabila si nepoluanta insa foarte putina lume stie cate ceva despre aceasta resursa, motiv pentru care pe 15 iunie fermele ecologice ce detin astfel de eoliene isi deschid portile pentru a putea fi vizitate de cei curiosi.

Anul trecut in 40 de tari s-au desfasurat mai mult de 230 de evenimente iar state precum Africa de Sud, Chile, Israel sau Coreea au participat pentru prima data. Asociatia Europeana a Energiei Eoliene si Consiliul Global pentru Energie Eoliana coopereaza in organizarea evenimentelor din intreaga lume, atat pentru public, cat si pentru mass-media, pentru a oferi posibilitatea de a afla cat mai multe informatii despre energia eoliana.

Un studiu A.E.E.E. (Asociatia Europeana a Energiei Eoliene) demonstreaza faptul ca energia eoliana pana in anul 2020 din UE va fi o industrie care se va dubla. La nivel european peste 300.000 de locuri de munca sunt asigurate de aceasta industrie iar datorita nevoii de crestere economica a satelor, in acest domeniu se va investi din ce in ce mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.