Capacitatea de a visa

Capacitatea romanului de a visa este taiata inca de la radacina de un sistem care te inrobeste pe zi ce trece tot mai mult. Esti nevoit sa lucrezi zi si noapte pentru a intretine o casa si o familie insa banii nu ajung niciodata. Nivelul de trai din Romania este la un nivel atat de scazut incat am devenit cea mai saraca tara din Uniunea Europeana. Eu de multe ori stau si ma gandesc cum dumnezeului ne-au primit in Uniune cand primim salariu minim pe economie 140 de euro bani in mana. E incredibil. Cat primesc altii in strainatate pentru 2 zile de munca noi primim intr-o luna. Un strain daca vine in tara asta si aude de 140 de euro pe luna nu o sa vina sa ii creada.

Foarte multa lume o sa intrebe de ce s-a ajuns la un asemenea nivel. De ce s-a ajuns ca astazi sa am un salariu de 700 de lei iar in 2008 primeam 800? Ei bine sistemul a devenit atat de bolnav incat o data cu distrugerea economiei si instaurarea crizei financiare, locurile de munca au inceput sa dispara. Au disparut si rata somajului a crescut cu viteza luminii. Astazi, judecul Mehedinti reprezinta judetul cu cea mai mare rata a somajului la oficial. Neoficial cred ca sunt de 5 ori mai multi someri neindemnizati si ne luati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

La asemenea vremuri nu se mai merita sa lucrezi la patroni. Cu cat lucrezi mai mult pe bani putini cu atat iti vei irosi viata mai repede si vei ajunge batran, sarac si incapabil de a-ti intretine familia. Un amic de-al meu a avut curajul sa isi deschida o firma, sa contracteze firma contabilitate Suceava si sa inceapa propria afacere. Este singura modalitate prin care incetezi sa mai irosesti timpul si sa reusesti sa faci ceva si pentru tine. Sunt de parere ca 5 ani in campul muncii sunt suficienti pentru a incerca sa faci pe cont propriu ce pana nu demult faceai pentru altii. Trebuie sa ne gandim si la viitorul nostru, nu doar la al altora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.