Masina cu hidrogen va ajunge pe piata

Toyota lanseaza la sfarsitul acestui an un model care functioneaza pe baza de hidrogen. In Decembrie,  in Japonia, pretul masinii va fi de aproximativ 57.000 de euro iar compania japoneza doreste sa il reduca pana la jumatate la finele anului 2020.

Trebuie rezolvata infrastructura in primul rand deoarece statiile de alimentare ce firnizeaza si hidrogen sunt foarte putine. Exista un plan pentru dezvoltarea unei retele  de statii cu hidrogen in California unde pana in 2016 s-ar putea crea pana la 50 de puncte de alimentare.

Daca infrastructura va fi pusa la punct, atunci productia masinii va capata un impuls important.

Tehnologia alimentarii cu hidrogen este una avantajoasa din mai multe puncte de vedere. Ea este mai eficienta decat cea care echipeaza masinile electrice, ofera mai multa mai siguranta si nu polueaza.

Produsul rezidual al procesului de functionare a unui motor pe hidrogen este apa. O alimentare completa ofera o autonomie de aproximativ 680 km. Masina poate accelera pana la 100 km in circa 10 secunde.

Americanii de la General Motors sunt si ei interesati de implementarea noii tehnologii in viitor, sustinand eforturile japonezilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.