Elibereaza-te prin dans

Nu cred ca exista mai multa expresivitate si putere de transmitere a unei emotii decat in dans. Dansul a fost intotdeauna un obicei al celor care le place sa traiasca, al celor care abunda de energie si doresc sa transmita acest lucru celorlalti. Dansul reprezinta exteriorizarea trairilor sufletesti si din pacate nu ne nastem invatati cu aceasta disciplina.

Am ajuns la 25 de ani si eu nu stiu sa dansez. De multe ori regret ca nu m-am dus la un curs de dans sportiv. Au trecut anii si imi e greu sa cred ca ma voi mai duce vre-o data insa nu se stie niciodata. O mica parte din mine a ramas deschisa invatarii de noi discipline, asa e firea mea. Niciodata sa nu spui niciodata si niciodata nu e prea tarziu sa inveti un lucru nou, atata timp cat esti sanatos si iti doresti cu adevarat.

Copiii insa ar trebui sa invete sa danseze. Eu daca as avea copii i-as trimite sa invete de toate, mai ales sa danseze. Ei sunt la varsta la care prin usor si daca mai prind si drag de disciplina totul devine o joaca. Ei prind mult mai repede pentru ca nu au griji, nu au stres la fel ca noi adultii. Nu e asa usor sa inveti lucruri noi atata timp cat esti distras de grijile de zi cu zi, de stresul de la serviciu sau de problemele din familie. Un copil altfel percepe lumea din jur si de multe ori mi-as fi dorit si eu sa fi ramas la stadiul de copil. Sa raman vesnic tanar si tineretea sa ma tina departe de grijile contemporane. Din pacate e doar un vis, un lucru imposibil. O data cu trecerea anilor ne maturizam si incepem sa devenim parinti la randul nostru. Sa dam nastere unor copii care la randul lor vor trai fara griji si stres pana vor iesi din copilarie.

Dansul ii ajuta sa se dezvolte si sa devina sensibili. In ziua de azi e atat de multa violenta promovata peste tot incat personalitatea la varste fragede e influentata in mod negativ. Copiii invata exact ceea ce vad in jur fiind lipsiti de constiinta si de puterea de a diferentia binele de rau. Daca apuca sa o ia pe un drum gresit e tare greu sa ii mai scoti la lumina. Dansul reprezinta o activitate extrascolara care transmite sensibilitate, te invata sa iubesti si sa fii atent cu fata de langa tine si te tine departe de exemplele negative din societate.

Poate de multe ori ar trebui sa redevenim copii macar in obiceiuri si sa mergem la un curs de dans. Sa ne recreem mintea si sa incercam sa ne detasam de grijile contemporane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.