Invazie de Scorpioni Rosii in Baile Herculane

Statiunea Baile Herculane din judetul Caras-Severin este luata cu asalt de o noua categorie de ”turisti” care, insa nu au nevoie de cazare, casele localnicilor fiind ”cazarea” ideala pentru acestia. Vorbim de scorpionii rosii de padure care pot fi vazuti adesea in Herculane.

Dupa intepatura scorpionului rosu de padure este necesara internarea intr-un spital, pentru ingrijiri medicale de specialitate, iar urmele raman o perioada mai lunga de timp. Din fericire, intepatura nu e mortala, dar poate avea efecte neplacute, daca rana nu e tratata.

Scorpionilor le place caldura, iar in ultima perioada temperaturile au fost foarte ridicate pe Valea Cernei, ceea ce a dus la cresterea semnificativa a numarului acestora, fiind si perioada in care scorpionii rosii de padure se inmultesc.

La fel ca si vipera cu corn, scorpionul nu ataca oamenii, dar raspund “provocarilor” atunci cand cineva calca pe ei sau se afla in apropierea lor si ar putea reprezenta o amenintare. Scorpionilor le place sa iasa mai ales noaptea, cand deplasarea lor este mai greu de observat, cautand sa se strecoare in locuri stramte.

In ceea ce priveste reactia pe care trebuie sa o avem fata de scorpioni, directorul Parcului National Domogled-Valea Cernei a precizat : “Nu trebuie sa ne speriem, insa trebuie sa fim precauti si sa nu lasam deschise usile, ferestrele sau locurile pe unde ar putea patrunde in casa si noaptea sa fim surpinsi de prezenta lor”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.