Germania in fruntea energiei verzi

Dependenta de combustibili fosili reprezinta prima grija a Germaniei, fapt pentru care a luat masuri de exploatare la maxim a reusrselor regenerabile precum energia solara si cea eoliana. Nemtii au fauct eforturi uriase in ultimii ani pentru a crea un spatiu legislativ suficient de puternic pentru a sustine dezvoltarea unui astfel de sistem ECO.

Atat din sursa eoliana cat si solara nemtii obtin mai mult de cat au nevoie. Ei obtin cu 117% mai mult de cat folosesc, ceea ce depaseste cu mult nivelul maxim al cererii pe piata interna.

Energia verde are prioritate la accesul in reteaua nationala atunci cand apare un surplus. Energia “verde” are prioritate la accesul in reteaua nationala atunci cand apare un surplus. Investitorii nu mai sunt acum atrasi de statiile cu combustibili precum carbunii, viitorul fiind al generarii ecologice. In plus, unele dintre cele mai vechi centrale pe carbuni vor fi inchise in urmatorii zece ani.

 

Pana in 2025, contributia energiei regenerabile va ajunge la 45%. Companiile de exploatare a carbunilor se declara nemultumite de o astfel de situatie, caci ea le afecteaza mult veniturile. Nu toate tarile dezvoltate se bucura de un astfel de avans. In SUA, de exemplu, sectorul energiei “verzi” e inca abia la inceput.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.