Boston are banci cu panouri solare

Tehnologia panourilor solare incepe sa aiba aplicabilitate din ce in ce mai mare pe masura ce avansam in timp. Primaria orasului Boston a semnat un contract de colaborare cu compania MIT  in urma caruia aceasta va dota parcurile si pietele locale cu banci cu panouri solare la care trecatorii sa isi poata incarca telefoanele mobile si tabletele.

Bancile sunt denumite Soofa si vor testa in acelasi timp calitatea aerului si vor inregistra si date despre nivelul zgomotului.  Deci vor tine date tehnice despre poluarea din jur si vor inregistra de altfel numarul de persoane care folosesc aceste banci si numarul de persoane care trec pe langa ele fara sa le foloseasca.

Datele colectate folosesc reteaua Verizon si site-ul dedicat pentru a se colecta. De asemenea, pe acest site dedicat se poate gasi localizarea acestor banci.

Pentru incarcarea dispozitivelor sunt puse la dispozitie doua porturi USB iar fiecare banca va avea un cost de prodictie undeva la 3000 de doalri. Dupa Boston aceste banci vor aparea si in Anglia. Deja discutii se poarta si cu primariile din San Jose, California si New York.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.