Cea mai mare rata de defrisare din lume

Recordul in acest domeniu este detinut de Indonezia. Padurile acestei tari dispar intr-un ritm infernal, mult peste rata altor tari. Padurile lor dispar mai repede ca cele din Brazilia chiar, stat ce detinea pana nu de mult acest record.

La universitatea din Maryland, cercetatorii au descoperit ca Indonezia a pierdut 6 milioane de hectare de padure in doar 12 ani si asta in ciuda eforturilor guvernului de a impiedica taierile ilegale.  In ultimii ani Brazilia a pierdut 460.000 ha iar Indonezia 840.000.

Activistul in cadrul Greenpeace Asia de sud-est Yuyun Indradi, afirma faptul ca acest studiu este extraordinar de alrmant iar guvernul trebuie sa ia masur aspre pentru a opri defrisarile si pentru a proteja animalele. Deasemenea cu cat defrisarile sunt mai msive cu atat efectele gazelor de sera se va resimti mai in plin.

Acest subiect va fi o tema de discutie pentru campania electorala ce va avea loc luna aceasta pentru presedentie. Greenpeace are asteptarea ca ambii candidati sa propuna solutii pentru aceasta problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.