Groapa de gunoi din varful muntelui

Consiliul Judetean Suceava  a luat hotararea sa construiasca o gropa de guniu in zona Pasului Mestecanis din masivul Giumalau, la o altitudine de 1086m.

Proiectul a inceput deja si excavatoarele au sapat o groaopa imensa in varful muntelui iar miile de metri cubi de pamant dizlocat a fost imprastiat pe pajistile din apropiere. Aceasta groapa are ca scop adunarea deseurilor din zona montana a judestului Suceava.

Gunoiul va fi depozitat aproape de varful trecatorii care face legatura intre statiunile cu interes national Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei.

Investitia este realizata printr-un program finantat din fonduri europene care vizeaza gestionarea deseurilor din judetul Suceava. La 25 ianuarie 2013, presedintele Consiliului Judetean Suceava (CJ), Ioan Catalin Nechifor, semna cu reprezentantii firmelor Bilfinger Baugesellschaft mbH Austria si SC Concret Construct AG SRL Gura Humorului un contract in valoare de 27,6 milioane de lei pentru „constructia si punerea in functiune a depozitului ecologic de la Pojorata, din judetul Suceava“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.