Despre panourile solare

Nu mai este nici un secret faptul ca in anul 2014 putem construi niste case atat de ecologice incat se pot sustine singure din punct de vedere al utilitatilor. Apa si electricitatea au fost dintotdeauna doua mari probleme in calea omului. Atunci cand iti construiesti o casa ai nevoie de ambele pentru a simti confortul din plin si astazi totul este posibil. Este posibil sa construim case eco din lemn in varful muntelui, sa le alimentam cu energie solara si sa ne bucuram de linistea naturii fara sa simtim o urma de disconfort. Tehnologia a evoluat din ce in ce mai aprig spre aceasta latura pe masura ce s-a constientizat epuizarea resurselor de combustibili fosili.

Energiile verzi fac parte din viata noastra din ce in ce mai mult indiferent ca discutam despre o casa din mijlocul naturii sau despre o casa din mijlocul orasului. Cand merg pe strada observ din ce in ce mai multe case incalzite ecologic. Le dau maxim 10 ani si energiile alternative vor intra in drepturi. Deocamdata nu e posibila debransarea de la reteaua publica de electricitate dar dupa cum am spus mai sus, in 10 ani cred ca se vor schimba lucrurile destul de mult. E suficient timp ca tehnologia sa avanseze si sa aduca aplicabilitate maxima panourilor solare.

toppanourisolare.ro este una dintre firmele romanesti ce se ocupa cu furnizarea de energie verde. Romania de altfel se afla de data asta pe la mijlocul clasamentului in ceea ce priveste energia regenerabila. Nu mai suntem pe ultimul loc la acest capitol.

mi-as dori din tot sufletul sa reusesc sa am o casa in Baile Herculane. E o statiune muntoasa extrem de veche si de linistita. M-am indragostit iremediabil de acel oras in urma cu cativa ani cand am fost nevoit sa petrec o luna de zile acolo lucrand la o teza de doctorat. Daca ar fi vre-o data sa imi cumpar o casa acolo o sa fie. Nu imi pasa ca orasul e foarte mic si ca nu exista locuri de munca in zona, o vad ca pe o casa de vacanta, de refugiu atunci cand oboseala incepe sa isi spuna cuvantul. Mi-as dori sa o construiesc eu de la zero pe un teren sau pur si simplu sa daram o casa paraginita si sa fac eu alta la care sa folosesc toata gama de energie regenerabila. Apa si caldura productie proprie, in curte panouri solare si o eoliana. Nu vreau sa depind de aboslut nimeni. Nu vreau sa ajung in situatia in care sunt acum la bloc, adica sa depinde de un furnizor de energie electrica ce detine monopolul si ma obliga sa ii platesc niste sume ridicole pentru niste servicii de proasta calitate. Energiile verzi aduc independenta si isi amortizeaza investitia relativ rapid. Independenta e cuvantul de lege in ziua de astazi si toata lumea o cauta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.