Liber la gaze de sist in Danemarca

Grupul francez TOTAL va fora pe teritoriul Danemarcei in lunile decembrie si ianuarie primele puturi de test pentru gaze de sist. Aceasta companie are deja contracte pentru exploatarea de hidrocarburi neconventionale cu Marea Britanie si Rusia.

Desi firma are interzis de la autoritatile Franceze pentru a exploata asa ceva pe teritoriul Frantei, compania TOTAL pare sa fie una intre cele mai active pe acest palier al gazelor de sist din Europa. In Danemarca, ei doresc sa extraga gazele de sist pentru o perioada de macar 3 ani.

“Daca rezultatele sunt pozitive, in 2015 va fi efectuat un test folosint fracturarea hidraulica (fracking – n.red.)”, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei intr-un email adresat Reuters.

Total detine 80% din licentele de explorare iar compania daneza de stat North Sea Fund detine celelalte 20%.

Firma frantuzeasca a incheiat anul acesta un acord pentru explorarea gazelor naturale in marea Britanie, cumparand doua licente pentru nordul Angliei.

Total a incheiat in mai si un acord cu al doilea producator de petrol din Rusia, Lukoil, pentru pentru zacamintele petroliere de sist din vestul Siberiei (campurile petrolifere Bajenov)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.