Microbii: supravietuitori pe Terra

Microbii din adincurile Pamintului vor fi ultimele organisme care vor trai pe Terra, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta britanici. Asta pentru ca acesti microbi sint capabili sa supravietuiasca in conditiile extreme provocate de modificarile solare, informeaza BBC News.

Cercetatorii de la universitatile St Andrews, Dundee si din Edinburgh au utilizat modele computerizate pentru a previziona modul in care va evolua Pamintul pe mai multe miliarde de ani.

Soarele va deveni astfel din ce in ce mai fierbinte si stralucitor, iar microbii vor fi singurele organisme vii care vor putea supravietui in astfel de conditii extreme aduse de modificarile solare.

In urmatorul miliard de ani, caldura astrului va deveni din ce in ce mai intensa, iar oceanele vor incepe sa se evapore, consecintele gazelor cu efect de sera fiind dezastruoase.

Temperatura medie de pe Terra va creste cu circa 100 de grade Celsius fata de cea inregistrata in prezent. In combinatie cu scaderea nivelului de oxigen, toate aceste modificari vor conduce la disparitia florei si a animalelor mari.

Microbii extremofili vor fi ultimii supravietuitori de pe Terra. Aceste grupuri de microbi se vor concentra in jurul ultimelor surse de apa din adincime.

Oamenii de stiinta sustin ca viata va disparea cu totul de pe Terra in aproximativ 2,8 miliarde de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.