Atunci cand iti construiesti o casa te gandesti la viitor, te gandesti la faptul ca scopul in viata este familia, iar o familie trebuie adapostita undeva. Conceptul pare destul de primitiv si imi vine in minte traiul din preistorie, cu oamenii ce se adaposteau in pesteri cu familie, copii, animale si toate cele. Civilizatia umana a avansat foarte mult, mii de ani chiar si astazi, desi cu tehnologie incredibila in jur, tot un acoperis de-asupra capului avem. Ca s-a transformat in tigla sau tabla din piatra nu mi se pare ceva semnificativ.
Cunosc foarte multa lume care isi construieste casa insa nu asa cum ar trebui. Incep sa caute mana de lucru cat mai ieftine si materiale pe masura. Ieftin si porst este litera de lege. Lumea nu intelege ca in timp, daca te ieftinesti la tarete te scumpesti la faina, o veche zicala romaneasca. Materialele de proasta calitate pe termen lung te vor costa mult mai multi bani fata de cele de calitate pe care daca le-ai cumpara o data nu ai mai fi nevoit sa mai renovezi nimic pentru foarte mult timp.
Pe langa materialele de calitate indoielnica folosite in constructii, majoritatea nu respecta nici macar proiectul. Incep sa faca modificari peste modificari si asa se ajunge la probleme fara rezolvare imediata sau usoara. Este de dorit ca si cel care este desmenat maistru de lucrare sa aiba habar cat de cat in citirea polanurilor. Nu are rost sa mai deschidem discutii despre meseriasii din Romania sau despre modul in care se lucreaza pe santier. E de prisos.
Inainte de orice constructie, inainte de a intocmi orice plan, terenul pe care se va construi trebuie testat si analizat corespunzator. Nu toate tipurile de sol sunt prielnice pentru constructii de case solide. Baietii de la Hidrogeotesting sunt in stare sa dea raspuns acestor intrebari. E bine de stiut cu ce ai de-aface atunci cand esti dispus sa investesti foarte multi bani intr-o casa. Nu e nici o smecherie sa incepi sa construiesti intr-un loc gresit, sunt bani aruncati pe fereastra, bani pe care nu toata lumea ii poate face batand din palme. In Romania se mjunceste pe rupte pentru bani iar in strainatate s-a dus de mult vremea in care cainii umblau cu covrigi in coada. Trebuie sa ne gandim serios atunci cand luam o astfel de decizie, de a construi o casa. Trebuie sa ne gandim la viitor, nu pe moment. Fara sa ne zgarcim la materialele de constructii si fara sa sarim peste pasi importanti cum ar fi intocmirea rapoartelor geotehnice si a proiectului de constructie. Realitatea este cea care ne aduce cu picioarele pe pamant in momentul in care ne dam seama ca am sarit din ambitie sau nepasare sau zgarcenie cativa pasi elementari.
Foarte multi romani fac asemenea lucruri, se zgarcesc pentru orice, si au si pretentia sa le iese lucrarea ca la carte
Iei meseriasi de 2 lei pentru ca te zgarcesti la bani, o sa iti iese o casa de 2 lei