Omul din padure

Din 1980 Jadav “Molai” Payeng a plantat singur o intreaga padure care ocupa 550 de hectare pe o insula in districtul Jorhat din India. Padurea previne feonomenul de eroziune, iar insula si padurea au devenit acum adapost pentru un numar de animale salbatice – elefanti, rinoceri, tigri, cerbi sai iepuri.

Forest Man este un documentar de un sfert de ora care il prezinta pe Jadav Payeng. Aventura sa a inceput in 1979, cand avea 16 ani si a fost martor la pieirea unui mare numar de animale in cursul unor inundatii care au afectat insula in cauza. A inceputa sa planteze copaci cateva luni maitarziu, dupa ce a inceput sa lucreze pentru unitatea de padurari a districtului, in cadrul unui proiect ce prevedea impadurirea a 200 de hectare. Apoi a continuat singur sa planteze copaci, decenii de-a randul.

Astazi Molai traieste intr-o cabana in “padurea sa”, cu sotia si cei trei copii. Are vite iar singura sursa de venit este laptele pe care il vinde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici