Relaxare pe balta

Acum ca a venit vara, a venit vremea sa mai iesim din casa spre destinatii verzi si linistite, destinatii unde putem face un gratar, departe de aglomeratia urbana, de praf si de zgomot. Relaxarea este extrem de importanta, stresul vine in cantitati din ce in ce mai mari pe zi ce trece si ii facem fata din ce in ce mai greu. La serviciu, acasa, chiar si in trafic stresul incepe sa atinga cote mari asa ca relaxarea devine o prioritate.

Am observat un lucru destul de ciudat, nu stiu daca e bine sa ii spun asa insa e imaginea pe care o vad eu. Vin la mine la alimentat tot mai multi pescari. Tot mai multi oameni au scule de pescuit in portbagaj. Ieri pur si simplu m-am speriat. Cred ca 5 masini din 10 erau tixite cu undite, galeti, momeala si asa mai departe. Severinul fiind pus pe Dunare a reusit sa creeze o pasiune pentru pescuit, sa o dezvolte peste masura si astfel oamenii gasesc o metoda de relaxare destul de buna prin prisma acestei activitati.

Am foarte multi prieteni care se duc la peste. Bineinteles ca nu prind nimic si de multe ori ii intreb de ce se mai duc atata timp cat se intorc cu plasa goala. Ei imi spun ca se duc la relaxare, la distractie, se duc ca sa dispara din peisajul urban pentru cateva ore sau cateva zile. Asa se relaxeaza ei, asa reusesc sa isi infrumuseteze vietile. E o pasiune ca oricare alta si orice pasiune duce spre relaxare.

Ma gandeam sa incerc si eu. Nu prea sunt eu cu sedentarismul sau cu relaxatul prin stat insa ma gandeam sa imi cumpar cateva articole de pescuit de la Bibanu si sa fug pe balta. Nu de fiecare data am reusit sa inteleg pasiunea asta ciudata pentru pescuit. E adevarat, sunt genul autodidact, care nu isi poate face o parere inainte sa incerce. Poate saptamana ce vine imi iau si eu bijuicile si merg sa vad daca sunt in stare sa scot pestele din apa, cat sa-mi ajunga de-o ciorba macar.

Daca nu o sa reusesc in urmatoarea saptamana sa rezolv cu timpul liber, cu siguranta in concediu o sa imi rezerv cateva zile pentru a ma initia in tainele pescuitului. Ma gandesc la faptul ca linistea de pe balta, racoarea si pustietatea sunt capabile sa te desprinda de cotidian si sa te elibereze de stres intr-o oarecare masura. Sper sa nu mai fie probleme cu acordarea concediului anul acesta, anul trecut nu am reusit sa plec nicaieri din cauza colegilor care nu au vrut sa faca turele in locul meu. Anul acesta numarul personalului s-a dublat asa ca sper sa nu mai fie probleme de acest gen.

2 Comments

  1. Viorel July 21, 2014
  2. Viorel July 21, 2014

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.