Despre cimbrisor

Campurile si gradinile sunt pline de plante medicianale in aceasta perioada. Acestea sunt recoltate, uscate si folosite in mod special pentru ceaiuri, dar si pentru tincturi sau uleiuri. In gama larga oferita de natura gasim si cimbrisorul care este benefic pentru multe afectiuni ale organismului.

Cimbrisorul de camp creste in fanete sub forma de tufe iar planta se foloseste intreaga, fara radacina. Cimbrul de cultura denumit si lamaioara, nu creste in flora spontana, ci este cultivat si se foloseste doar planta culeasa in timpul infloririi.

Oamenii care vor sa beneficieze de proprietatile cimbrisorului, dar nu au timp sa il culeaga pot opta pentru un produs care are la baza aceasta planta si sa il achizitioneze de la magazinele naturiste.

Ceaiul de cimbrisor se prepara dintr-o lingura de planta maruntita, oparita cu o ceasca de apa clocotita. Lichidul este indicat sa se bea caldut si indulcit cu miere. Se poate folosi si un ceai mai concentrat, preparat dintr-o cantitate mai mare de cimbrisor, insa nu este indicat sa se consume in doza mare. Extern, cimbrisorul poate fi intrebuintat in bai aromatice care linistesc sistemul nervos, durerile provocate de reumatism si guta. Datorita proprietatilor sale antiseptice poate fi folosit si pe plagi purulente si alte infectii ale pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.