Lege pentru Delta Dunarii

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, prin care se interzice pe intreg teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” schimbarea destinatiei fostelor amenajari piscicole, cu exceptia situatiei pentru renaturare.

Actul normativ introduce unele reglementari, motivul fiind ca “teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” a suferit, in ultimii 10 ani, “o importanta si nedorita transformare prin schimbarea destinatiei fostelor amenajari piscicole in terenuri agricole, scazandu-se suprafata amenajarilor piscicole cu cca 10.000 ha”, potrivit expunerii de motive. De asemenea, legea prevede ca, “incepand cu anul 2014, nu se mai poate acorda subventie agricola pentru terenurile aferente fostelor amenajari piscicole aflate pe teritoriul Rezervatiei”.

Seful statului a semnat joi si alte decrete. Astfel, a semnat decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aderarii Romaniei la Tratatul intre Regatul Spaniei, Republica Franceza, Republica Italiana, Regatul Tarilor de Jos si Republica Portugheza privind crearea Fortei de Jandarmerie Europeana, EUROGENDFOR, semnat la Velsen, la 18 octombrie 2007.

De asemenea, a promulgat si Legea pentru scutirea de la plata a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurari sociale al agricultorilor catre bugetul de stat si Legea privind eficienta energetica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.