Plantele agatatoare

Arcadele si foisoarele personalizeaza gradina si ii confera un aer elegant. Aceste constructii de gradina pot, de asemenea, umbri subtil terasele si le transforma in oaze de relaxare. Un foisor din lemn impreuna cu plantele cataratoare ce il insotesc, pune in valoare si evidentiaza frumos spatiul verde, oricat de mic ar fi acesta. Arcadele sunt constructii decorative ce servesc ca suport pentru plantele agatatoare.Ele subliniaza eleganta plantelor agatatoare si pot amplifica diverse trasaturi ale armoniei peisagistice.

 

Noi definim plantele cataratoare ca fiind un element natural decorativ, ideal pentru uz exterior, care ofera nu doar un peisaj frumos ci si utilitate prin umbra si discretia pe care o ofera. Fie ca sunt parfumate, iubitoare de umbra sau de soare, plantele cataratoare au devenit un element de nelipsit din gradinile in care vrem sa ne bucuram de flori si de umbra in acelasi timp.

 

Fie ca sunt folosite pentru a acoperi garduri, ziduri, arcade, foisoare sau sunt dispuse orizontal ca un pat de flori si frunze, trebuie sa stii ca ele se pot adapta la multe conditii de mediu si indiferent de clima din zona ta, te poti bucura si tu de eficienta si frumusetea acestor plante. Dar care sunt cele mai populare plante cataratoare?

 

• Glicina – Are florile parfumate si este neintrecuta atat in stil cat si in eleganta. In zonele mai calde, putine privelisti sunt atat de frumoase precum culorile vibrante ale glicinei, in special cand sunt crescute pe un foisor. Wisteria sinensis, glicina cu florile de culoare mov, are nevoie de mult spatiu pentru a se desfasura pe cand varietatea cu flori albe este mai putin viguroasa.

 

• Trambita – Are flori sub forma de trompeta, de culoare rosie sau galbena, care infloresc vara tarziu si raman inflorite si toamna, in functie de temperaturi.

 

• Caprifoiul (denumit si „Mana Maici Domnului” in unele regiuni)– Este o planta care creste in mod natural in regiunile impadurite si din acest motiv este o planta cataratoare ideala pentru arcadele si foisoarele umbrite. Foarte multe varietati ofera acoperire pe toata durata anului. De asemenea, majoritatea varietatilor cresc foarte repede si au un miros placut in perioada de inflorire.

 

• Clematis montana – Este o planta cataratoare viguroasa care infloreste primavara tarziu. Aceasta este foarte toleranta la umbra si florile sunt de o nuanta alba si roz cu modele diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.