Gargarite folosite de japonezi drept pesticide

Cercetatorii japonezi au reusit sa gaseasca o metoda prin care sa reproduca selectiv gargaritele, fiind foloste apoi ca biopesticide. Se doreste a fi o alternativa naturala la pesticidele chimice. Ancient Silk Town Paves Way For Japans Abandoned Rice FieldsGargaritele au fost mult timp considerate inamicul natural al daunatorilor pentru gradini si culturi, dar capacitatea lor de a zbura departe a incurajat multi agricultori sa se bazeze si pe pesticide chimice care sunt daunatoare pentru mediu. Dupa mai multe generatii expuse la substante chimice, mai multi daunatori si-au dezvoltat rezistenta la pesticide.

Intr-un efort de a crea un biopesticid practic, Tomokazu Seko, un cercetator de la Organizatia Nationala pentru Agricultura si Cercetari Alimentare din Fukuyama, Japonia, a realizat o cercetare pe 400 de gargarite din specia Harmonia axyridis . Dupa reproducerea selectiva a peste 30 de generatii, rezultatul a fost in cele din urma foarte bun, reusind sa dezvolte o gargarita care sa nu zboare.

O companie din Ibaraki a inceput deja sa vanda astfel de gargarite ca un biopesticide pentru utilizarea in interior. Potrivit unei declaratii a Aliantei din Industria de Biopesticide, aceasta gargarita a redus deja cu peste 90% din daunatorii care deteriorareaza spanacul japonez.

“Cea mai buna parte este ca puteti vedea gargaritele care lucreaza cu proprii ochi”, a declarat Seko pentru Japonia News.

SURSA: Pagina de Agricultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.