Jamie Oliver anti SUA

Jamie Oliver a devenit recunoscut la nivel mondial pentru simplitate, pentru naturalete si pentru promovarea mancarurilor naturale impotriva fast food. A reusit sa implementeze in scolile din Anglia cateva programe prin care copiii primesc mese calde in loc de junk food.

Acesta, se declara impotriva importului de alimente din SUA si doreste sa impiedice semnarea unui acord intre State si 28 de tari membre UE prin care acestea ar beneficia de mancare americana venita de peste ocean sub diverse forme. Jamie sustine ca acest acord este periculos pentru sanatatea oamenilor deoarece alimentele din SUA contin hormoni si pesticide.

Momentan importurile din Sua respecta regulile din UE, insa prin semnarea acestui acord, lucrurile se schimba si pe piata ar intra niste produse care nu mai respecta regulile.

„Acest acord va avea un impact negativ asupra sanatatii publice din Marea Britanie, dar si asupra companiilor si fermelor din Regatul Unit. Noi nu avem hormoni in mancarea noastra. Asta nu este tot. Noi nu folosim sute de otavuri si pesticide care au un potential cancerigen destul de ridicat. Ei au. Legislatia lor o permite si nu este nici pe departe la fel de restrictiva ca noastra”, a declarat Oliver.

One thought on “Jamie Oliver anti SUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.