Semneaza petitia “2 lei sticla, un leu petul”

Semnand petitia initiata de revista Infomediu Europa ai o sansa sa-ti platesti datoria fata de Pamant si, totodata, poti salva resursele Terrei, protejand mediul inconjurator. Cum? Simplu: recicleaza ambalajele! Daca vom continua sa le aruncam, nu vom castiga nimic. Nici la nivel individual, nici la nivel de tara, ci dimpotriva. Sa dam valoare ambalajelor!

Revista Infomediu Europa a lansat deja o provocare fara precedent si autoritatilor romane responsabile de protejarea mediului. Este vorba despre eficientizarea sistemului de colectare selectiva, reciclare si reutilizare. Sunt trei concepte care, in ultimii ani, au dat adevarate batai de cap atat guvernantilor nostri, autoritatilor din domeniu, cat si celor care activeaza in aceste industrii. Uniunea Europeana este, de asemenea, sensibila la protectia mediului. Mai ales din cauza lipsei, din ce in ce mai acute, a resurselor naturale, anticipata de majoritatea specialistilor din domeniu.

Europa sustine ca singura solutie pentru preintampinarea dezastrului este reciclarea deseurilor si reintroducerea acestora in piata ca materie prima. O posibila varianta viabila ar fi ca autoritatile sa dea valoare ambalajelor.

Cum insa? In cel mai simplu mod posibil. Sa introduca, de pilda, garantia pe ambalaj – fie el sticla, PET ori doza de aluminiu. Daca un consumator ar fi recompensat pentru predarea ambalajului unui produs, el ar fi primul interesat sa recicleze. Aceasta solutie ar fi benefica pentru noi toti. Ganditi-va ce-ar insemna sa primesti bani pentru fiecare ambalaj dus la un centru de colectare modern, aflat la indemana oricui. Semnati petitia: „2 lei sticla, un leu PET-ul!”. Avem sansa ca aceste centre de colectare sa devina realitate si sa scapam de datorie!

Urmareste dezbaterile pe www.infomediu.eu si in paginile revistei Infomediu Europa. Semneaza petitia aici.

SURSA: infomediu.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.