Despre schimbarile climatice, la nivel OMS

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut public un raport in legatura cu schimbarile climatice si impactul lor asupra sanatatii oamenilor. Daca lucrurile vor continua in ritmul impus astazi, din anul 2030 oamenii se vor confrunta cu diverse bloi cauzate de schimbarile climatice. Boli in urma carora se vor inregistra annual peste 250.000 de decese. Malnutritie, malarie, diaree sunt efectele negative ale acestor schimbari.

Dovezile sunt de necontestat: schimbările climei amenință sănătatea oamenilor’, a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, miercuri, în deschiderea unei conferințe de trei zile organizate la Geneva, la care iau parte peste 300 de experți

Poluarea aerului stă, la ora actuală, la originea a șapte milioane de decese premature în fiecare an, a reamintit Maria Neira, director pentru sănătate publică și mediu înconjurător în cadrul OMS. ‘Dacă se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, se diminuează în același timp poluarea aerului și numărul de boli cardiovasculare și respiratorii legate de aceste fenomene’, a mai spus ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.