Cum evolueaza societatea

Societatea este definita prin acel colectiv capabil sa interactioneze reciproc, sa comunice si sa desfasoare anumite activitati. In Romania, societatea are doua mari forme: exista societatea bunului gust si societatea de prost gust. Dupa 25 de ani de la revolutie, aceasta tara in care locuim cu totii are un trend descendent in ceea ce priveste mentalitatea societatii colective. Daca stam sa ne gandim mai bine, oamenii evolueaza ca si standard, insa devin din ce in ce mai inapoiati ca si modalitate de gandire. Poate ca si tehnologia are o mica vina, indobitoceste pe cei ce nu pot sa ii inteleaga raul. Cu toate acestea, lucrurile se schimba o data la o generatie. Spre ce se schimba? Spre mai rau.

Cat tine o generatie ar intreba unii, tine undeva la 30 de ani. Destul timp cat copiii parintilor sa nasca alti copii. Degradarea apare din cauza inculturii. Copiii cresc fara carte si fara niste parinti suficient de maturi. Ajung la maturitate la randul lor crescuti cu manele si Tonciu. Ce  educatie credeti ca ar putea sa dea asemenea oameni copiilor lor? Asemenea oameni crescuti de televizor si de manele…

Tinerii din ziua de azi sunt foarte superficiali si total demotivati sa mai invete atat timp cat vad la televizor diverse personaje de proasta calitate intelectuala care s-au imbogatit peste noapte desi nu au nici macar 8 clase. Baietii viseaza la munca putina pe bani multi iar fetele n-au alta grija decat oglinga si Facebook. Mai bine spus nu au alta grija decat sa arate cat mai bine pe Facebook. De cand cu internetul, s-a creat un fel de simptom al venerarii propriului eu. Narcisismul a inceput sa explodeze pe toate partine prin intermediul Facebook. Putine mai sunt fetele care desi sunt frumoase, au grija sa nu iasa in evidenta cu dorinta exacerbata de a arata tuturor aceasta frumusete, asupra careia nu au nici un drept de adjudecare. Ele nu sunt frumoase datorita lor, ci datorita intamplarii. Nimeni nu isi alege trasaturile fizice inainte sa se nasca. Da, ca ai tu bun gust si reusesti sa iti faci niste unghii mai frumoase, sa te vopsesti intr-un mod deosebit si placut, e altceva. Apropo de unghii, gasesti aici un magazin online specialziat in asa ceva.

Apropo de frumusete, am observat ca exista din ce in ce mai putina modestie si din ce in ce mai multa prostie ce obliga pe unul si pe altul sa se faleasca. Pacat ca societatea romaneasca din anul 2014 sta si se pierde in detalii neimportante precum aspectul fizic. Pacat ca nu suntem si noi precum europenii, fara prejudecati, sa invatam sa caracterizam o persoana dupa ce stie sa faca si dupa ce gandeste, nu dupa cum arata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.