Un revelion incandescent

Atunci cand eram mici, parintii ne interziceau in mod categoric sa cumparam petarde. Acestea reprezentau un pericol de care noi, copiii nu eram constienti. Astazi, la 26 de ani gandesc altfel… Nu e de glumit cu asemenea obiecte pirotehnice fabricate prin diverse corturi chinezesti. Atunci cand vrei un foc de artificii, apelezi la o firma specializata in domeniu, precum cei de la www.otimar.ro. Riscurile pe care ti le asumi atunci cand te joci cu asemenea petarde sunt extraordinar de mari. Praful de pusca este imprevizibil si nu te poti baza pe slaba calitate a petardelor chinezesti.

Inca din cele mai vechi timpuri, petardele erau folosite la cumpana dintre ani pentru a alunga spiritele rele. Cam aceasta este traditia si legenda ce sta in spatele folosirii acestor obiecte. In ultimii ani, legislatia a fost modificata inspre bine, a fost reglementata folosirea si comercializarea obiectelor pirotehnice. Comercializarea se face doar in magazinele acreditate si doar in data de 30 decembrie. E un lucru bun, zic eu… Cine doreste un foc de artificii poate sa cheme o firma specializata in domeniu. Ina cest fel, nu risca absolut nimic. Nu ne putem compara noi cu cei care lucreaza in acest domeniu de ani de zile.

Trecerea de la un an la altul este plina de traditii. Pe langa epicele pedarde, mai este nevoie si de bani. Se spune ca trebuie sa ai bani in buzunare la miezul noptii pentru ca anul ce vine sa fie unul prosper. Avem traditii si obiceiuri frumoase, insa cu timpul se dilueaza si se schimba. Nu cred ca exista oameni care sa mai traiasca sarbatorile de iarna sau revelioanele in modul cum le petreceam noi in anii 90. Era multa simplitate atunci si mult bun gust. E adevarat si faptul ca prin ochii nostri de copii, altfel se vedeau lucrurile atunci. Odata cu maturizarea apar si grijile, problemele, capabile sa iti distraga atentia de la evenimentele pe care candva le simteai in alt mod.

Asa am ajuns din pacate ca societate. Alergam prea mult dupa niste idealuri fantomatice si ne importante. Toti vor bani si constata atunci cand ii au faptul ca nu mai au tinerete, nu mai au familie. Aceasta este drama care ne face sa nu mai simtim sarbatorile asa cum trebuie, suntem atat de preocupati de viata de zi cu zi, incat anii trec prea repede, prea repede sa ne dam seama ca au trecut. Ma gandesc la mine de exemplu, parca ieri terminam luceul si mai e putin si se fac 10 ani de atunci. Ori traim in adevaratul secol al vitezei, ori nu stiu ce se intampla, nu pot sa imi dau seama pe unde au trecut acesti ultimi 10 ani. Asa e viata pana la urma, se duce repede…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.