Industria farmaceutica

Industria farmaceutica, la nivel mondial, reprezinta cea mai bine dezvoltata industrie dintre toate si multi or sa se intrebe din ce cauza? Pai e simplu, atata timp cat exista boli incurabile, industria farmaceutica o sa prospere indiferent cat de ogati sau saraci vor fi oamenii. Atunci cand ai nevoie de medicamente sa supravietuiesti, nu te mai intereseaza de bani. Inttodeauna viata trebuie pusa pe primul plan, nu banii. Banii sunt doar niste mijloace de a ne vidneca sau de a ne trata de boli pe cat posibil, pe cat permite tehnica moderna.

Ei bine, de multe ori am spus faptul ca la nivel mondial, boala secolului in care traim este cancerul. De ce este o boala incurabila atata timp cat suntem in stare sa trimitem oameni pe Luna? Atata timp cat suntem in stare sa concepem inimi artificiale si sa facem transplanturi dintre cele mai dificile? Raspunsul este unul cat se poate de cinic si de sinistru: nu se doreste eradicarea acestei boli. Bolnavii de cancer si alte voli incurabile aduc venituri extraordinare companiilot farmaceutice, asa ca nu exista interes/motiv pentru a starpi niste boli atat de profitabile.

De fapt, eu nu ma mai mir deloc. Intotdeauna a fost asa, adica interesul banului este pus deasupra vietii. Pentru unii, banul valoreaza mult peste o viata umana. E o lume stramba si absurda in care suntem nevoiti sa ne ducem traiul sperand ca nu ne vom imbolnavi niciodata de asemenea bloi cumplite. Pentru probleme de sanatate mai simple, exista remedii precum cele de pe Tasectan.ro. Macar pentru suferinte simple sa existe remedii bune, zic…

Cel mai bine este sa incercam sa prevenim bolile. Sa incercam sa traim cat mai sanatos si sa ne ferim de alimentele bogate in e-uri. Totul in ziua de azi pleaca de la alimentatie, e o lume mai diversificata ca oricand, asa ca nu poate nimeni sa interzica alimentele nocive. S-au dus vremurile cand aveam siguranta alimentelor cumparate, s-au dus vremurile cand ne aduceam de la tara alimentele de baza. Atata timp cat pierdem din vedere aspectul acesta al nutritiei, o sa tot avem nevoie de medici si medicamente si nu cred ca are nimeni o astfel de placere.

Eu intotdeauna am incercat sa ma feresc pe cat posibil de sistemul sanitar romanesc. Am avut de-aface o data cu el in urma cu cativa ani si nu vreau sa repet episodul. Este destul de ciudat sa traiesti intr-o tara in care toata lumea fuge de medici, in loc sa se duca regulat la control, fara sa sufere de vreo boala. Nu mai exista incredere in medici si astfel, asistam la o degradare continua a sistemului sanitar de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.