Record: 13.000 de doze de aluminiu stranse de un elev

In tara noastra protectia mediului inconjurator constituie o problema de interes national in scopul pastrarii echilibrului ecologic, mentinerii si imbunatatirii calitatii factorilor naturali, asigurarii unor conditii de viata si de munca tot mai bune generatiilor actuale si viitoare. In afara de beneficiile unei vieti intr-o lume mai putin poluata si mai echilibrata, nevoia unei dezvoltari rationale, devine din ce în ce mai acuta, odată cu raspandirea globală a industrializarii

Datorita poluarii crescute a mediului , institutiile de invatamant au participat in cadrul unui concurs organizat in campania de educatie ecologica „ Tu reciclezi, noi te premiem”, organizat de Alucro si Ecotic Bat sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si a Inspectoratelor Scolare Judetene din 12 judete din Romania.

Scoala Generala nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov a ocupat primul loc in cadrul acestui concurs adunand 606,8 kilograme de doze de aluminiu, depasind astfel Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, care a adunat 441 kg, si Scoala Secuieni, din judetul Bacau, care a adunat 436,5 kilograme.

Campania a avut loc intre 3 februarie si 30 mai, iar in concurs au intrat 89 de institutii de invatamant, peste 30.000 elevi, 250 cadre profesorale, au fost derulate peste 600 ore eco-educative in scolile si liceele concurente in aceasta campanie, fiind colectate selectiv 6.163 kg de doze de aluminiu si 2.229 kg baterii si acumulatori portabili uzati.

Obiectivul campaniei a fost acela de constientizare de catre tanara generatie a importantei reciclarii corecte a deseurilor, in special a dozelor de aluminiu si a bateriilor portabile uzate, precum si implicarea tuturor participantilor in colectarea efectiva a acestor tipuri de deseuri.

2 thoughts on “Record: 13.000 de doze de aluminiu stranse de un elev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.