China si aurul negru

Explozia economica a Chinei din ultimii ani a fortat intr-un fel populatia sa migreze de la sat inspre oras. Asistam la cea mai mare migrare din istoria omenirii pentru ca in 2013 numarul locuitorilor din mediul urban din China a trecut de 731 de milioane de persoane, depasind cu peste 100 de milioane populatia rurala. Cu aceasta ocazie China se vede nevoita sa caute noi solutii pentru a produce energie. Stim cu totii ca suprafata unei tari este finita, si energia trebuie sa vina din interiorul ei. Ce faci atunci cand nu mai ai unde sa te extinzi, insa ai o populatie in continua crestere?

Ei bine, China incepe sa foloseasca sistemul de salubritate ecologica pentru a transforma deseurile in energie.cea mai recenta tehnologie din acest domeniu apartine companiei britanice United Group Plc, companie ce se ocupa de tratarea apei menajere in Manchester.

China pe alta parte, foloseste un sistem asemanator ce deserverste 21 de milioane de oameni. Acest centru de tratare a apei functioneaza putin diferit, astfel procesul incepe prin indepartarea materialelor nereciclabile precum plasticele. Restul deseurilor ajung apoi in mai multe autoclave unde stau la fermentat 10 zile la o temperatura de 60 de grade. Apoi, deseurile menajere lichide sunt transformate in biogaz.

Conforum unui studiu Credit Suisse, China va suferi in anii ce vin de o adevarata revolutie a deseurilor, fiind nevoita sa stoarca din ce in ce mai multa energie de pe aceeasi suprafata, pentru o populatie in continua crestere si in continua migratie de la sat inspre oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.