Coralii care “mananca” plastic

Nu sunt o specie noua de corali, ci doar o realitate care se perpetueaza de ani buni. Apele Oceanului Pacific sunt poluate cu bucati foarte mici de plastic, bucati care ajungi si in zona Marea Bariera de Corali din Australia. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori australienti dupa ce au realizat in laborator un studiu privind poluarea apelor. „Daca poluarea cu microparticule de plastic creste in zona Marii Bariere, coralii ar putea fi afectati, in masura in care cavitatile micilor lor stomacuri se infunda cu plastic ne-asimilabil”, a explicat Mia Hoogenboom, cercetatoare la James Cook University, din statul australian Queensland (nord-estul Australiei).

Aceste microplastice nu au o dimensiune mai mare de jumatate de centimetru si au fost descoperite in urma studiului in profunzimea polipilor coralilor acoperite de tesut digestiv. Bineinteles ca aceste fragmente de plasti omoara in timp plantele, punandu-le in incapacitatea de a mai digera in mod traditional hrana.

Pe langa fragmente de plastic, au mai fost descoperite in zona Marea Bariera de Corali si fragmente de polistiren si polietilena, insa in cantitati mult mai mici.

Se asteapta o rezolvare imediata a problemei din partea statului, zona fiind in patrimoniul UNESCO de foarte mult timp si ar fi un pacat fara de margini sa existe probleme in aceasta zona pe care de ani de zile ne chinuim sa o ferim de poluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.