Parcare pentru bicla la Reghin

Desi in Romania nu exista un cult atat de dezvoltat pentru biciclete, in strainatate exista o alta mentalitate si un alt nivel de trai. Din fericire, incepem incet incet sa ne aliniem standardelor Europene si sa mai construim pe ici pe colo cate o pista pentru biciclete, cate o parcare pentru biciclete, cate un centru de inchiriat biciclete.

Astfel, a aparut prima parcare de biciclete de la Reghin in fata cinematografului Patria. Desi are doar 10 locuri de parcare, este deja in functiune. Proiectul a fost conceput de Fondul Comunitar Reghin in parteneriat cu Primaria si Fabrica de Utilaje Agricole.

Se doreste ca mersul pe bicicleta sa devina un mijloc de transport din ce in ce mai des intalnit. Blcicleta ne mentine sanatosi si in acelasi timp ecologizam mediul inconjurator. Desi este o metoda alternativa de deplasare, bicicleta ramane totusi utilizata de un segment foarte restrans de oameni. Daca ne uitam in jur observam faptul ca prea putini sunt cei care se plimba cu bicicleta de palcere. Majoritatea sunt oameni care nu au bani de transport in comun sau de masina. Din acest punct de vedere, Romania este o tara destul de ecologica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.