Poluare pe Dunare la Turnu Severin

Luni dimineata in zona portului Drobeta Turnu Severin, petrol a aparut pe o portiune de aproximativ 1 km si jumatate. O ancheta a fost inceputa de Garda de Mediu pentru a depista vinovatii. Deocamdata, sursa poluarii este inca necunoscuta. Angajatii SGA au descoperit infiltratiile in timp ce patrulau cu barca pe fluviul Dunarea in zona portului Drobeta.

La fata locului au intervenit angajatii SGA Mehedinti cu materiale biodegradabile, supravegheati de ISU mehedinti si Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti.

”La ora 5.15 am fost sesizati de echipajul navei Aurora 8, nava noastra, ca se simte miros de produs petrolier. Am verificat si, intr-adevar, sunt irizatii de produs petrolier pe luciul apei, pe o distanta de un kilometru si jumatate si pe o latime de 30 de metri. Am intervenit cu materiale si in continuare cautam poluatorul”, a declarat Cristian Mura, directorul SGA Mehedinti.

Dat fiind faptul ca poluarea a aparut la mai putin de 30 de metri de mal, este putin probabil ca aceasta sa fie de la o nava in tranzit. Cel mai probabil, un agent economic va fi tras la raspundere pentru aceasta problema.

”In cursul acestei dimineti am fost sesizati de catre colegii de la Apele Romane ca pe o suprafata de un kilometru si jumatate de luciu de apa al Dunarii se afla o irizatie de produs petrolier. Ne-am deplasat impreuna cu toti comisarii Garzii de Mediu si suntem la fata locului, investigam zona, pe toata zona Portului Comercial Drobeta Turnu Severin se fac verificari pentru a identifica poluatorul.”, a declarat, la randul sau, comisarul sef al Garzii de Mediu Mehedinti.

Cei care au poluat Dunarea in asa hal risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 30.000 si 60.000 de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.