Pescuitul ne stoarce Oceanele de peste

Se estimeaza ca pana la finalul anului 2050, oceanele ar putea ramane fara peste daca nu se ia masuri impotriva ritmului in care se pescuieste in prezent. Din aceste oaceane sunt scosi pesti mult mai multi de cat poate natura sa inlocuiasca, asa ca au inceput sa se dezvolte niste crescatorii. In aceste ferme insa, din nou apar probleme cu hrana pestilor, deoarece sardinele si hamsiile folosite pentru cresterea acestora sunt supuse si ele imputinarii.

Iata totusi ca o companie din California incearca sa solutioneze aceasta problema din crescatorii, propunand ca pestii sa fie hraniti cu mancare vegetala. Astfel, prima mancare pentru pesti vegetala se afla deja pe rafutrile magazinelor din Statele Unite. Cu toate acestea, este o solutie ce poate fi luata in seama in cazul in care intr-adevar in 2050 planeta nu va putea sa ne mai ofere pestele mult dorit de toata lumea.

Sa speram ca se va gasi totusi o solutie mai naturala de cat indoparea pestilor cu vegetale, sunt de parere ca omenirea se va dezvolta si ea destul de mult pana in 2050 astfel incat sa salveze de la dezastru oceanele pe care le stim cu totii astazi. Un ocean fara peste este un ocean mort, un intreg ecosistem este pus la pamant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.